Welkom

Hotelkamers

Tarieven

Kontakt

Algemene leverings-voorwaarden

Update 11/06/2018

Auberge de la Chaloire

Lidewij et Stan van den Brûle

71400 La Petite Verrière

FRANCE

Email: hotel@auberge-de-la-chaloire.com

Volg ons!

Reserveren: +33 385541410

Email: hotel@auberge-de-la-chaloire.com

                          

Bienvenue Welkom Welcome Wilkommen

1998 -Auberge de la Chaloire -2018

Het landschap


Het zeer afwisselende landschap in de omgeving van Autun leent zich bij uitstek voor sportieve wandeltochten, een ritje te paard of een mooie tocht per fiets of mountainbike. U komt werkelijk van alles tegen zoals stromende beekjes, kleine watervalletjes, uitgestrekte bossen, mooie weidevelden, schitterend aangelegde tuinen, grote meren met stuwdammen etc. Hier valt werkelijk voor jong en oud, sportief en minder sportief van alles te beleven.WANDELEN

De sportieve wandelaars, de gelegenheidswandelaars maar ook de natuurliefhebbers kunnen het u vertellen: zwerven door het gebied Autun-Morvan is een uitnodiging tot ontspannen door inspanning. De natuur is schitterend, flora en fauna worden gekenmerkt door hun grote diversiteit en frisse, maar vooral schone lucht is hier gegarandeerd!

Dus, trek je wandelschoenen aan, maak je rugzak klaar en vergeet vooral je fototoestel niet.

Honderden gepijlde routes liggen voor u klaar; niet alleen bij de toeristische informatiepunten, maar ook bij onze Auberge en op onze website kunt u een heleboel wandelinformatie raadplegen.

Wandelen in de Morvan en vooral in de directe omgeving van Autun

Wandelen bij Autun en Omstreken

Dit zijn  16 wandelingen van enkele uren tot een hele dag. Met als vertrekpunt één van de vele gemeentes rondom Autun, kunt u deze wandelingen helemaal naar eigen idee en tempo lopen.


Praktische informatie

Topo gids "Guide rando L'Autunois" (16 routes) om te downloaden: klik hier.


Wanneer en wat kost het ?

Het hele jaar door en het is gratis.

Dit zijn 16 wandelingen van 5 tot 16 km, die u de geheimen en de schoonheid van het morvanse heggenlands tonen tussen Marmagne en Toulon sur Arroux.


Praktische informatie

Topo gids "Guide rando L'Arroux-Mesvrin" (16 routes) om te downloaden: klik hier .

 

Wanneer en wat kost het ?

Het hele jaar door en het is gratis.

Wandelen in Arroux en Omstreken

Mesvrin

Wandelen in Couches en Omstreken

Dit zijn 12 wandelingen vande 4 tot 16 Km, die de communes rondom Couches doorkruizen, een gebied tussen de  ‘’côte Chalonnaise’’ en ‘’les Monts du Morvan’’.


Praktische informatie

Topo gids "Guide rando Le Couchois" (12 routes) alleen in een downloadversie: klik hier

 

Wanneer en wat kost het ?

Het hele jaar door en het is gratis.

 Dit zijn 11 wandelingen van 5 tot 13 Km, in het gebied van « La Vallée de la Drée », toegangpoort tot de Morvan.


Praktische informatie

Topo guide "Guide rando La Vallée de la Drée" (11 routes) alleen in de downloadversie: klik hier


Wanneer en wat kost het ?

Het hele jaar door en het is gratis.

Wandelen in de Dréevalei en Omstreken

Deze wandelingen in het Hart van de Morvan komen langs  ‘’genezende’’ bronnen, kapelletjes, gallo-romeinse bouwwerken, en niet te vergeten de meesterwerken van de romaans-bourgondische architektuur, de basilica van Vezelay en Saulieu en de kathedraal Saint-Lazare van Autun.


Praktische informatie

Twee wandelroutes: Est(oost) – 178km - en Ouest (west) – 160 km) herkenbaar aan « een kleine oranje wandeaar » waardoor u van Vezelay naar Autun kunt wandelen.


Voor wandelroutes, verdere info en overnachtingen: kijk op de website van  Chemins Pèlerins.

 

Wanneer en wat kost het ?

Het hele jaar door en het is gratis.

Les Chemins Pèlerins

De pelgrims wegen

Sportieve gezamenlijke uitstapjes

Als het weer het toelaat en wij u daarmee een plezier kunnen doen, organiseren wij op elke maandag od dinsdag een fiets- of wandeltocht, met de bedoeling dat we er samen met onze gasten op uittrekken voor een sportieve maar tevens relaxte inspanning tussen 12.00 en 16.00 uur.


Afhankelijk van het weer, uw wensen, uw sportieve niveau etc. pakken we de wegfiets of mountainbike, of maken we een wandeltocht direct vanuit het hotel. Afstanden, te overbruggen niveau verschillen, de te volgen route etc. stemmen we in nauw overleg met de deelnemers van de dag af. Doel is om een gezellige, mooie maar ook sportieve middag met elkaar door te brengen, waarbij u ons alleen maar hoeft te volgen.


Deelname is vrijwillig en gratis. Wij adviseren u zelf zorg te dragen voor goede, stevige wandelschoenen, een rugzakje met een pick-nick, aangepaste wandelkeding.


Onze gasten die hun eigen materiaal niet bij zich hebben kunnen wij behulpzaam zijn met de verhuur van één van onze zeer goed onderhouden wegfietsen of mountainbikes, helmen, rugzakjes, fietsschoenen etc.


Deelname aan deze gezamenlijke tochten is overigens volledig voor eigen risico.


Gratis GPS

Wij hebben geïnvesteerd in enkele goede GPS systemen die wij gratis ter beschikking stellen voor gebruik tijdens de dagelijkse fiets- en wandeltochten van onze gasten. Op deze apparaten hebben wij reeds een groot aantal routes voorgeprogrammeerd, zowel voor fietsers en mountainbikers, als voor wandelaars.