Welkom

Hotelkamers

Tarieven

Kontakt

Algemene leverings-voorwaarden

Update 11/06/2018

Auberge de la Chaloire

Lidewij et Stan van den Brûle

71400 La Petite Verrière

FRANCE

Email: hotel@auberge-de-la-chaloire.com

Volg ons!

Reserveren: +33 385541410

Email: hotel@auberge-de-la-chaloire.com

                          

Bienvenue Welkom Welcome Wilkommen

1998 -Auberge de la Chaloire -2018

3  permanente exposities

Ria van Dongen-Keemink is Nederlandse en woont sinds enkele jaren met haar man in Frankrijk, in het prachtige natuurpark de Morvan.

Hoewel het een moeilijk medium is, schildert zij het liefst met aquarelverf, omdat water en  verf vaak hun eigen weg gaan en daardoor voor verassende effecten kunnen zorgen.

Ria is grotendeels autodidact, maar ze heeft ook lessen en workshops gevolgd in Frankrijk, Nederland en Engeland.

lnspiratie vindt zij in haar eigen tuin, woonomgeving en de natuur.

Ria heeft inmiddels met succes in Parijs, Metz, Nancy en Autun exposities gehouden.Dita Jansen (1953 Amsterdaml heeft zich naast een carrière als tv-regisseur en later als stemacteur toegelegd op het ontwerpen van sieraden. Hierbij gebruikt zij allerlei originele materialen zoals kurk, stukjes glas, lekke fietsbanden, oude knopen, stoffen en draden etc. Het resultaat is een bijzonder afwisselende en voortdurend veranderende collectie die voor elke smaak en leeftijd wel wat te bieden heeft.


Zij werkt in alle rust in haar atelier in Cussy-en-Morvan, gelegen op enkele km van La Petite Verrière, of in haar Nederlandse werkkamer in het centrum van Hilversum.


Alice Seré de Rivières, inwoonster van La Petite Verrière, heeft zich sinds haar pensioen volledig toegelegd op haar grote passie: het maken van schilderijen waarbij zij collages van allerhand, en veelal in de vrije natuur gevonden, voorwerpen  combineert met schilderwerk in olieverf. Een zeer eigentijdse stijl, die uitmunt in originalieit en creativiteit. Het werk is zeer kleurrijk, en wordt gekenmerkt door een afwisselend maar harmonieus patroon van beeld en tekst. Enerzijds  mysterieus, anderzijds gevuld met passie, zijn de werken van Alice een lust voor het oog en de verbeelding.

Sportieve gezamenlijke uitstapjes

Als het weer het toelaat en wij u daarmee een plezier kunnen doen, plannen we dit jaar op elke maandad of dinsdag  een fiets- of wandeltocht tussen 12.00 en 16.00 uur in waarbij wij u vergezellen.

Afhankelijk van het weer, uw wensen, uw sportieve niveau etc. pakken we de wegfiets of mountainbike, of maken we een wandeltocht direct vanuit het hotel. Afstanden, te overbruggen niveau verschillen, de te volgen route etc. stemmen we in nauw overleg met de deelnemers van de dag af. Doel is om een gezellige, mooie maar ook sportieve middag met elkaar door te brengen, waarbij u ons alleen maar hoeft te volgen.

Deelname is vrijwillig en gratis. Wij adviseren u zelf zorg te dragen voor goede, stevige wandelschoenen, een rugzakje met een pick-nick, aangepaste wandel- en/of fietskleding en eventueel goede fietsschoenen bij voorkeur voorzien van het Shimano SPD systeem.


Onze gasten die hun eigen materiaal niet bij zich hebben kunnen wij behulpzaam zijn met de verhuur van één van onze zeer goed onderhouden wegfietsen of mountainbikes.

Deelname aan deze gezamenlijke tochten is volledig voor eigen risico.


Programma 2018Schuitje varen, bootje varen.......


Blijfertje in ons programma voor 2017 ! We gaan varen ! Of u nu alleen bent, met het gezin of met een groep, het is allemaal mogelijk.


In nauwe samenwerking met de cano-kayak club uit Dracy-Saint-Loup kunt u een tocht in cano of kayak maken over de rivier de Arroux die onze regio doorkruist. Er is in totaal een schitterend parcours uitgezet van 60 km tussen Dracy-Saint-Loup en Toulon-sur-Arroux. Geniet van al het moois dat deze zogenaamde « itinérance bleue » u te bieden heeft en bekijk daarmee onze omgeving eens vanaf de andere kant ! Een verrassend mooie ontdekking.

De cano-kayak club biedt u onderstaande diensten aan :


  * pendeldienst tussen start- en aankomstpunt,

  * verstrekking van al het benodigde materiaal (boot, helm, zwemvest),

  * basisverzekering (bij het tarief inbegrepen),

  * korting voor kinderen tot 10 jaar,

  * mogelijkheid tot huur van het materiaal voor een halve, hele dag of zelfs meerdere dagen,

  * goed en up-to-date aanbod van canos en kayaks,

  * aantrekkelijke tarieven/kortingen voor groepen,

Zorg zelf voor een paar sportschoenen of gympies, trek een short en T-shirt aan, neem uw badkleding en een lekkere, bijvoorbeeld door ons verzorgde pick-nick mee en u bent klaar voor de start !

De bootexcursies dienen vooraf gereserveerd te worden. U legt het gekozen traject in principe af zonder begeleiding van een gids. Indien gewenst kunnen wij voor een gediplomeerde begeleider tegen meerkosten inhuren.


Veiligheid staat voorop en dat is maar goed ook ! De Arroux is beslist geen gevaarlijke of diepe rivier, maar voor deelname aan deze mooie tocht is echter toch een zwemdiploma vereist.


Veel plezier !