Welkom

Hotelkamers

Tarieven

Kontakt

Algemene leverings-voorwaarden

Update 11/06/2018

Auberge de la Chaloire

Lidewij et Stan van den Brûle

71400 La Petite Verrière

FRANCE

Email: hotel@auberge-de-la-chaloire.com

Volg ons!

Reserveren: +33 385541410

Email: hotel@auberge-de-la-chaloire.com

                          

Bienvenue Welkom Welcome Wilkommen

1998 -Auberge de la Chaloire -2018

Fietsroutes vanaf het hotel

Klik hier

«Bonnes adresses  Veloenfrance» en « Accueil Vélo

Deze in Frankrijk voor de fietstoerist toonaangevende keurmerken hebben wij verkregen op grond van onze voortdurende investering in de kwaliteit van de ontvangst en de verzorging van onze sportieve fietsende gasten, alsmede voor de technische en logistieke diensten die wij verlenen aan individuele- en groepsfietsers c.q. mountainbikers. Meer hierover kunt u lezen op volgende de websites :


Exclusieve aanbieding voor klanten van CC 53-11

Een kleine impressie van de fiets- en andere sportieve mogelijkheden in onze directe omgeving

Behoefte aan heel veel frisse lucht? Gewoon lekker sportief ontspannen? In onze regio kunt u wat dat aangaat uw hart ophalen. Met zijn schitterende panoramas, de veelzijdige en gevariëerde bossen, zijn beekjes en kleine riviertjes, en niet te vergeten de wijngaarden, is de natuur hier bijzonder veelzijdig en afwisselend. Wat houdt u tegen om de profiteren van een pick-nick pauze aan de 'Gorges de la Canche', een mooie tocht op en rondom de heuvels van 'Mont Beuvray', een rondje rondom het 'Lac des Settons' of het 'Lac Pannessière' etc. etc.Te voet, te paard, op de (race)fiets of mountainbike, in deze regio zijn > 2.000 km aan gepijlde routes voor alle niveaux uitgezet; en wij zitten er middenin!


« Voie verte... »

Deze wel heel bijzondere  fietsroute doorkruist onze streek van oost naar west om uiteindelijk de departementen Côte d'Or en de Nièvre met

elkaar te verbinden.

De realisatie  van een traject tussen La Petite Verrière en Athez-Corcelles (gemeente Anost) is in 2014 gereed gekomen.

De samenwerkende gemeentes hebben hiermee een fietsroute gecreëerd die voor race- en toerfietsers alsmede mountainbikers geschikt is gemaakt. De route van dit traject is circa 70 km lang, loopt van oost naar west en maakt waar mogelijk gebruik van het tracé van de voormalige 'Taco' (de lokale boemeltrein). Ter hoogte van Autun loopt de route over aangelegde fietspaden om vervolgens aan te sluiten op de « voies vertes » van het departement Côte d'Or. Onze mountainbike liefhebbers  kunnen overigens hun hart ophalen want het traject is opgenomen in de « Grande Traversée du Morvan ». Het parkoers in onze omgeving is met name geschikt voor mountainbikers.


VTT (afdaling)

Dit is feest voor snelheidsduivels! Op de heuvels rondom Saint-Sébastien waar het zogenaamde 'Croix de la Libération' van Autun staat opgesteld, treft u 3 geprepareerde afdalingen aan. De op ecologische wijze aangelegde pistes zijn elk circa 1500 m lang en voor verschillende niveaux geschikt gemaakt. Daardoor zijn ze toegankelijk voor jong en oud, ervaren en minder ervaren fietsers. Vertrekpunt aan de voet van het 'Croix de la Libération'.

Inmiddels zijn er ook 3 afdalingen gereed gekomen op de Haut-Folin.


VTT

In en rondom Autun zijn meer dan 140 km aan gepijlde routes uitgezet die u de mogelijkheid bieden Autun en zijn omgeving in alle vrijheid op de fiets te ontdekken. Vertrekpunt is steeds de 'base de loisirs Marcel Lucotte' bij het 'plan d'eau du Vallon' (het meer) in Autun.

Met als vertrekpunt diverse omliggende gemeentes kunt u de heuvels en bossen in van de Morvan. Steeds via gepijlde routes. We geven enkele voorbeelden:


Anost

4 gepijlde routes en verder routes met aansluiting op de GR13 (Ile de France-Bourgogne), de GR 'de pays' (Tour du Morvan) en

de GR 'Bibracte- Alésia'. Vertrek vanaf de camping.


Cussy-en-Morvan: 4 gepijlde routes met als vertrekpunt het gemeentehuis in het hart van het dorp.


La Grande Verrière: 5 gepijlde routes met als vertrekpunt het gemeentehuis.


Fietsverhuur

Nieuwe fietsen!

Ten einde beter tegemoet te komen aan de vraag naar huurfietsen voor onze kleinere gasten (155 – 165 cm lang) hebben wij ook weer deze winter diverse mooie wegfietsen aangeschaft; onder andere van het bourgondische (!) merk Lapierre en een geveerde mountainbike van het merk Nakamura (tevens « made in France »).


Bijkomstig voordeel: deze fietsen zijn helemaal afgestemd op de lichaamsbouw van dames! Dus wat let u!!!!


Voorts hebben we het reeds aanwezige assortiment aangevuld met 2 Giant wegfietsen en een Scott mountainbike. Voor al uw fietsuitstapjes stellen wij u deze fietsen graag ter beschikking.


Verhuurtarief:   

16,00 € voor een dagdeel

27,50 € hele dag


Ligfiets(trike):   

25 € voor een dagdeel

40 € hele dag


De Cyclosportieven 2018 in Bourgondië    (bron: Le Cycle)

Het keurmerk « E-tablissement Branché » is ons verleend omdat wij over alle faciliteiten beschikken om de accu van uw elektrische fiets (gratis) op te laden.


GTM Morvan.png

Pistes de descente VTT

Autun

www.veloenfrance.fr

www.morvanvtt.fr

Mountnpass.com

www.francevelotourisme.com

De Morvan: meer van dat

Fietsers die de Morvan probleemloos op de landkaart van Frankrijk kunnen aanduiden mogen nu hun vinger opsteken. Wedden dat het er nog geen handjevol zullen zijn? En dat terwijl de Morvan het (midden)gebergte is dat het dichtst bij Parijs ligt. Hoe komt het dan dat de streek in kwestie zo onbekend is? Er is slechts één manier om daar achter te komen, zou Jeremy Clarkson met zware stem in Top Gear zeggen: wij dus in de auto, op weg naar de Morvan.


 


12/05/2018 - Tekst: Bart De Schampheleire // Foto's: Michaël Salens.  GRINTA.BE